AIBA EUBC MTS COSR

Cristina Cosma se luptă pentru aur la Campionatele Europene Under 22 de la Târgu Jiu, după o calificarea spectaculoasă în finala categoriei 57 kg

Boxul românesc a mers cu motoarele turate în cea de a cincea zi a Campionatelor Europene pentru seniori Under 22 de la Târgu Jiu. După victoriile din prima gală, care le-a adus un loc pe podium celor doi componenți de lot național, Robert Jitaru (56 kg) și Alberto Biro (81 kg), în gala de seară a venit și o frumoasă calificare în finala pentru aur.

   

În competiția feminină, la categoria 57 kg, Cristina Cosma (CSA Steaua) a învins-o fără drept de apel pe Csilla Flora Tal din Ungaria, în semifinalele categoriei, astfel că și-a asigurat un loc în finala mare.

Cristina Cosma a dominat clar prima și singura repriză a meciului. După o două minute, o serie de lovituri variate a pus-o pe unguroaică la podea, livrând astfel unul dintre puținele KD-uri din competiția feminină. După numărătoarea arbitrului, antrenorii sportivei maghiare au aruncat prosopul. Victorie prin abandon în repriza întâi pentru Cristina Cosma, care o va întâlni în finală pe Irma Testa din Italia.

Cristina Cosma (21 de ani) este originară din Bistrița, iar de doi ani face parte din echipa de box a CSA Steaua. ”Practică boxul de 7-8 ani, dar o bună perioadă a petrecut-o la lot”, spune Adrian Lăcătuș, care o antrenează atât la lot, cât și la club. ”Este o sportivă foarte tehnică. A mai boxat la europene și mondiale, dar este prima ei medalie la un campionat european. Eu sunt convins că nu este și ultima. În finală nu țintim decât victoria, vrem medalia de aur”, a mai declarat Adrian Lăcătuș.

 


^ SUS ^